Uw 
Ron Kookt bij U thuis

Wie is Ron Möllenkamp


In de jaren tachtig kwam ik in aanraking met de horeca, in restaurant Hotel de Boei in Egmond aan Zee. Hier werd ik verliefd op het vak.

Waarna ik klassiek geschoold ben bij vooraanstaande tophotels (De Porte van Cleve, restaurant blauwe Parade en Hotel L'Europe met restaurant Excelsior*) in onze hoofdstad Amsterdam. Het daar aan gekoppelde onderwijsprogramma van die tijd sloot aan op de koksschool die ik daarvoor doorlopen heb. Zo heb ik letterlijk in toonaangevende keukens kunnen kijken en het vak geleerd van bekwame bekende chefs.

Na deze periode over gestapt naar de Zaanstreek waar het bekende restaurant “ De hoop op de Swarte walvis” aan de Zaan van het Aholdconcern steeds meer allure en faam kreeg

Na 12 jaar terug naar Amsterdam waar op het Leidseplein in het Holland Casino grote plannen waren om een kwaliteitsrestaurant te openen genaamd het Vondel restaurant. Daar ideeën en ervaringen opgedaan met geweldige groep jonge koks. Iets te vlug ging daar de bewuste stekker er uit door overheidsproblematiek en vervolgde ik mijn pad naar Haarlem waar ik ruim 4 jaar chef-kok ben geweest bij restaurant Peter Cuyper voordat het restaurant het latere ML werd.

Uitstapje gemaakt naar Horeca groothandel VEN te Alkmaar. Leuk gewerkt fantastische mensen en collega’s maar niet helemaal mijn ding kwam ik achter, miste de pannen, messen en de snijplank.

De keuken weer opgezocht en dat werd de keuken van residentie Frankenstate waar ik de scepter zwaaide. In hoogtijdagen verzorgde wij meer dan 90 maaltijden/menu’s per dag op het beste niveau wat betreft maaltijd bezorging aan huis/appartement. Maar ook het verzorgen van feesten, partijen, condoleance en gemeenschappelijke diners voor grote groepen. Ook het bereiden van gebak, koek en brood hoorde bij de service.

Tijdens deze 14 jaar dat ik hier werkzaam ben geweest heb ik de volgende kookclubs begeleid en geadviseerd, de Zeeduif culinaire kookclub (gestopt), de Twaalf Sloofen uit Bergen en de Cookfellas uit Bergen, beide nog actief alleen zijn we van locatie verhuisd naar de Blinkerd te Schoorl.

Helaas werd de keuken gesloten en stond ik voor een nieuwe uitdaging.

Na eerst een periode in de keuken van de Kleine waarheid in Alkmaar en daarna ”Het Wapen van Medemblik” heb ik gekozen om het over een andere boeg te gooien en als zelfstandige verder te gaan.

In deze afgelopen jaren heb ik mogen koken voor vele bekende Nederlanders en wereldburgers. Zoals o.a. Vladimir Horowitz, Johan Cruyff, Rolling Stones, Sophia Lorren, Gorbatsjov, vele leden van de regering en het koninklijk huis. Maar ook Freddy Heineken en de Familie Heijn en RvC van het Ahold concern waar ik gedurende de jaren bij de Walvis kok aan huis was bij diners, belangrijke zakelijke besprekingen en feestjes, om iedereen te voorzien van bijpassend eten en drinken. Hierbij veel ervaring op gedaan om thuisdiners te organiseren en mensen in eigen omgeving een onvergetelijke gezellige avond te bezorgen van en op elk niveau.